Diari de lectura. Divina Comèdia (3)

30 de set. 2009 4 comentaris
Tercera sessió de lectura superada. Per avui havíem previst la lectura de dos cants però finalment n'hem fet tres, serà que hem començat a agafar el ritme de lectura? Hem arribat, doncs, al sisè cant que correspon al tercer cercle de l'infern. Hem sigut 19 persones.

Cant IV de l'Infern. Dante es desperta a la vora del primer cercle de l’abisme, pel qual els viatgers aniran baixant, replà a replà. Primer de tot trobaran els qui no són condemnats a cap turment, no són culpables; són els no batejats, molt d’ells anteriors a la vinguda de Crist. En aquests llimbs hi són poetes clàssics, herois, savis i, fins i tot, Saladí i dos filòsofs àrabs.

Cant V de l'Infern. Al segon cercle es troben els condemnats per excés de passió i els luxuriosos. Aquest cant té dues parts narratives diferenciades. La primera amb la presència del Minos mitològic que es qui decideix a quin nivell han de baixar els condemnats. Després apareixen els esperits arrossegats per una ventada eterna, on trobem il•lustres condemnats, culpables de luxúria o de passions excessives.

Cant VI de l'Infern. Al tercer cercle hi ha els goluts, condemnats a rebolcar-se eternament, com porcs en un fang fet d'aigua bruta, neu i granís gros al temps que han de sofrir també els lladrucs del ca Cerber que arrapa els esperits, escorxa, estripa. Tot plegat prou esgarrifós!

Concurs de la setmana
. Vista la participació de la setmana passada, aquesta el farem doble.

Hem llegit la història d'amor de Paolo i Francesca de Rimini, quins altres personatges enamorats van ser els causants del seu 'primer bes'?

Quan passeja pels llibs, a quins tres grans poetes de la antiguitat s'equipara Dante?

4 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    Llegint la historia dels amors de Lancelot i la reina Ginebra, Paolo i Francesca es fan el"primer bes"

    Els tres poetes amb qui en Dante es comparava varen i els respectava eren Homer, Ovidi i Lucà.

    Tot aixó ens obliga a relligir lo lligit, la qual cosa no ens va mal.lament. Gràcies per tot.

    Montse Verg´´es

  • Anònim ha dit...

    Confirmem el que ha comentat ja la Montse, que són els amors de Lancelot i la reina Ginebra els que provoquen el "primer bes" de Paolo i Francesca.
    Pel que fa als poetes amb qui es troba Dante, creiem que són Homer, Horaci, Ovidi i Lucà, tot i que la pregunta que fa en Carles només es refereix a tres d'ells.
    Es cert que això ens obliga a rellegir el que ja havia estat llegit a la trobada del dimecres.
    Tot plegat un bon exercici. Endava tots plegats
    Miquel i Carme

  • rosa ha dit...

    Hola a tots i totes! Sóc la Rosa i la que escriu és la meva filla, ja ens incorporem a participar amb tots vosaltres.
    He intentat resoldre les preguntes sense mirar les vostres respostes i coincideixo amb vosaltres.
    a- Els enamorats són Lancelot i la reina Ginebra
    b- Els poetes amb qui s'equipara Dante són: Homer, Horaci, Ovidi i Lucà
    Fins dimecres.Rosa

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    Benvolguts concursants,

    Efectivament la relectura és un efecte secundari del concurs i trobo que està molt bé. De fet, suposo que ho heu comprovat personalment, aquest és un llibre que demana 'petites relectures', s'assaboreix més.

    Pel que fa al concurs: Premi!!!
    Demanava tres grans poetes perquè pensava amb Homer, Horaci i Ovidi. Em sap greu per Lucà però em sembla que no és tan "gran" com els altres.

 
PrestaShop themes