Diari de lectura. L'Odissea (14)

21 de gen. 2009 0 comentaris
Divinals disculpes. Malgrat que la data que surt aquí sobre és la del dimecres 21, no ha estat fins dimarts 27 que hem pogut publicar aquesta entrada del Diari de lectura de L'Odissea. Aquest cronista demana disculpes als puntuals i habituals lectors. Per compensar, us ofereixo un regal: la serie completa dels dibuixos d'en Joma del mes de gener. I a més, el cronista també fa el propòsit de ser breu.


(4 de gener de 2009 al Magazine)
Si cliqueu sobre el dibuix se us farà més gran i podreu llegir bé el text en grec -si en sabeu, clar-.

Lectura. Hem llegit el final del cant XIV i una part del XV. Portem un parell de sessions amb el pas canviat i hem de deixar els cants a mitges. Avui s'han tornat a fer presents Telèmac -l'haviem deixat als primers cants a la recerca de notícies sobre el seu pare- i els pretendents. Som a punt de ser testimonis del retrobament d'Odisseu i Telèmac.


(11 de gener de 2009 al Magazine)

Joma. La Montserrat ens preguntava avui si en Joma encara seguia fent dibuixos amb el tema de L'Odissea doncs el darrer diumenge no l'havia trobat. "Sí, encara segueix" i a més, el destí ha volgut que aquest dies coincidim en els mateixos cants. Aprofitem per reproduir els dibuixos d'en Joma del mes de gener amb Ítaca, Odisseu i la dea Atena en acció.


(18 de gener de 2009 al Magazine)

Concurs
. Els dibuixos d'en Joma d'avui semblen un complement a la resposta del concurs - moments en què Atena ajuda Odisseu- de la setmana passada. La pregunta del concurs d'avui diu així: Al començament del cant XV, Atena va a buscar Telèmac per demanar-li que torni a la seva terra. On és Telèmac i qui viatja amb ell?


(25 de gener de 2009 al Magazine dominical de La Vanguardia)

"Apa, doncs, faré que no et pugui reconèixer cap mortal. Et faré sortir arrugues a la pell fresca i a tots els membres flexibles. Et faré caure del cap els cabells rossos i et vestiré amb un parrac, de manera que, quan el portis, qualsevol que et vegi s'espanti"
 
PrestaShop themes