El club de lectura en veu alta de la Tecla Sala compleix cinc anys

26 de febr. 2010 4 comentaris
[Digital-h. Mitjans de Comunicació de L'Hospitalet, 25 de febrer de 2010]









Aquest grup, que es reuneix tot els dimecres a les 12, és pioner a les biblioteques públiques

El Grup de Lectura en Veu Alta de la biblioteca central Tecla Sala ha celebrat el seu 5è aniversari, amb una sessió especial que ha inclòs el primer cant de l’infern de la “Divina comèdia”, a càrrec de la narradora Sílvia Llorente. Es tracta d’un grup pioner a les biblioteques públiques.
Des de fa 5 anys, la biblioteca Tecla Sala acull cada dimecres al migdia una sessió de lectura en veu alta d’obres de referència. Així, el projecte es va encetar amb el Quixot i actualment està centrat en la Divina comèdia, de Dant. Entre d’altres títols, durant aquest temps s’ha llegit Relato de un náufrago i Cien años de soledad, de Gabriel García Márquez; Contes, de Mercè Rodoreda; El petit príncep, de Saint-Exupéry, i L’Odissea, d’Homer.
Actualment, el Grup de Lectura en Veu Alta de la biblioteca Tecla Sala està format per 24 persones -19 dones i 5 homes-, la majoria dels quals són gent gran que no falta gairebé mai a aquesta cita dels dimecres a les 12 hores. Durant els cinc anys de club de lectura s’han llegit uns 10 volums i s’han realitzat unes 150 trobades.
El seu coordinador, Carles Ferrer, s’ha mostrat molt satisfet d’haver consolidat un club de lectura pioner a Catalunya, i ha destacat també que un bon grapat d’escoles i instituts de la ciutat s’hi hagin interessat.

Carles Ferrer ha indicat que altres biblioteques de la ciutat, com la Josep Janés i Can Sumarro, també han començat a fer activitats de lectura en veu alta, i ha afegit que es tracta d’una activitat cultural que resulta lúdica i engrescadora.

A banda de les sessions de cada dimecres al migdia, el Club de Lectura en Veu Alta de Tecla Sala també organitza col•loquis amb autors i experts en literatura i activitats vinculades a commemoracions culturals, com ara l’Any Rodoreda.

4 comentaris :

  • Anònim ha dit...

    Felicitats a tots i totes, a sigut un dia pel record,una sorpresa agradable. Gràcies als organitzados per el regal de la lectora (quina enveixa) i per els regalets, la flor, adorna el meu escriptori i us recorda. Bona setmana i fins dimecres.

    Montse Vergés

  • rosa ha dit...

    Uns comentaris per agrair el dimecres tan agradable que vem passar plegats:
    La lectora em va deiar encantada, llàstima no saber fer-ho com ella!
    Cinc anys que han passat volant!!
    Gràcies per tot Carles!

    Rosa.

  • Anònim ha dit...

    Només ens cal agraïr el regal que vau fer-nos dimecres passat. Escoltar el primer capítol de la Divina Comedia llegit per la Silvia Llorente, ens va fer sommiar el que hauria estat si tots plegats haguéssim llegit com ella. Va ser increïble !
    No perdem l'esperança, potser algun dia hi arribarem!
    Gràcies Carles i a tothom de la Tecla Sala que també hi tenen quelcom a dir.
    Fins dimecres
    Miquel i Carme

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    Realment, 'escoltar' algú com la Sílvia Llorente és un goig i tenir-la tan a prop recitant, un luxe. I el 'grup de lectura en veu alta' és un context ideal. Gaudim-lo!

    A mi també em va donar enveja, em va deixar encantat i em va fer sommiar.

    ... ja hi arribarem.

    Carles

 
PrestaShop themes